Podcast: Ferie og pauser

Charlotte deltager som ekspert i mediation, konfliktledelse og relationsudvikling i samtaleprogrammet “Morgenmenneske” på Radio4. Emnet er “Ferie og pauser”, og Charlotte folder feriens udfordringer ud sammen med Thomas Thaulov Raab, forfatter og foredragsholder med speciale i formidling af moderne hjerneforskning og vært Tony Evald Clausen 


Denne podcast er lavet af Radio4 og sendt første gang 6. august 2021
Lyt til podcasten 


Sommeren synger på sidste vers, og sommer er for de fleste lig med ferie med familie, venner eller bekendte. En pause fra hverdagens hamsterhjul og stress. En tid til afslapning, refleksion og samvær med vores kære. På papiret idyllisk og omgærdet at masser af forventninger, der alle ofte er gode og høje.

Men det er langtfra altid, at ferien kan leve op til forventningerne. Hvorfor holder vi mennesker egentlig ferie? Hvad skal vi med den? Hvorfor kan der være flere konflikter og husspektakler i ferien? Og hvorfor evaluerer vi først, hvad vi egentlig vil bruge vores hverdage på, når vi er på afstand af dem?

Elbert Hubbard har udtalt: “Ingen har mere brug for ferie, som en der lige har haft en” – og det kan der være noget om. Vi opbygger en forventning om, hvad der skal ske i ferien, men husker vi også at forventningsafstemme med vores nærmeste? Er vi opmærksomme på, om vi får hensynsbetændelse uden at italesætte det?

Det og meget mere dykker Charlotte ned i. Lyt med: