Podcast: Fordømmelse

Charlotte deltager som ekspert i mediation i samtaleprogrammet “Morgenmenneske” på Radio4. Emnet er fordømmelse, og Charlotte folder fordømmelse som begreb og livsvilkår ud i samspil med Sasja Emilie Stopa, videnskabelig assistent hos Center for Grundtvigforskning, Aarhus Universitet og vært Tony Evald Clausen 


Denne podcast er lavet af Radio4 og sendt første gang 30. marts 2021
Lyt til podcasten 


2021 startede med en klar fordømmelse af de der på de social medier viste, at de var rejst til Dubai eller Mexico for at holde ferie og feste. Og under coronakrisen (for)dømmer vi hinanden baseret på, om vi går med eller uden mundbind og vores holdninger til nedlukningen af samfundet. Er vi mennesker af natur fordømmende? Og hvad sker der inde i os, når vi fordømmer dem der tager til Dubai og holder ferie eller nægter at gå med mundbind.

Hvor kommer ideen om fordømmelse fra?

Fordømmelse er et menneskeligt iboende sted. Vi dømmer ud fra vores eget ståsted, vores værdier og det, der er blevet os pålagt. Igennem vores kultur bliver vi tillagt nogle ting,  som vi tager med os. Jeg tror, det betyder meget, hvor meget udsyn har vi til verden. Vores eget ståsted bliver pejlemærket for, hvor vi føler os trygge og utrygge. Generelt bliver vi nødt til at forholde os til, at der er mere end én sandhed. Ingen af os har monopol på sandheden. Sandheden er det, vi hver især oplever og navigerer ud fra. I forbindelse med Coronapandemien, har vi været frygtstyret i over et år, og det gør noget ved os mennesker. Frygt er en grundfølelse, vi er født med – og lige nu bliver vi overstimuleret på vores frygt.

Lyt med, når Charlotte folder fordømmelsen ud – og læs mere om mediation